ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Επισκέψεις σε χώρους ιστορικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος, πεζοπορία σε συναρπαστικές διαδρομές μέσα στο δάσος, σπορ που ανεβάζουν την αδρεναλίνη και σε φέρνουν πιο κοντά στη φύση, καθώς και άλλες δραστηριότητες, όπως η συλλογή άγριων μανιταριών και τρούφας, αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του επισκέπτη δίνοντας αφορμή για πρωτόγνωρες εμπειρίες.

Η ΦΥΣΗ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ
Στη χρωματική παλέτα της πέτρας, του νερού και του δάσους τα Ζαγοροχώρια κατάφεραν λόγω της γεωγραφικής τους θέσης να μεταφέρουν στον 21ο αιώνα ανέπαφο το άρωμα άλλων εποχών. Κατάφυτες πλαγιές, ποτάμια που διασχίζουν απόκρημνες χαράδρες, αρχοντικά, καλύβια, γεφύρια και ξωκλήσια. 1700 είδη χλωρίδας και σπάνια είδη πανίδας, όπως ο αλπικός τρίτωνας και ο χρυσαετός, μαζί με τα παιχνίδια που κάνουν τα σύννεφα με τον ήλιο πάνω στις ψηλές βουνοκορφές, το κελάρυσμα των καθαρών νερών και τα γραφικά κτίσματα που ακολουθούν τις σκιές των βράχων, συνθέτουν έναν αληθινό επίγειο παράδεισο.

ΓΕΦΥΡΙΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ
Υπάρχουν τουλάχιστον 36 μονοπάτια και 60 γεφύρια που κατασκευάστηκαν το 18ο-19ο αιώνα και διατηρούνται σε άριστη κατάσταση. Σε κάθε στροφή του ματιού και του δρόμου γίνεται μια άλλη συνάντηση με θαυμαστά έργα του ανθρώπου ή της φύσης.

ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ
Θέλετε να αφουγκραστείτε τους ήχους του δάσους, να περπατήσετε ακολουθώντας μια από τις χιλιάδες διαδρομές ή, σαν πιο ριψοκίνδυνος, να επιδοθείτε σε μια από τις αθλητικές δραστηριότητες που ευνοεί η περιοχή; Τα ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ, σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρείες εναλλακτικού τουρισμού, αναλαμβάνουν να σας δικτυώσουν με ομάδες που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε rafting, monoraft, kayak, canyoning, hot dog, hydrospeed, river trekking στους ποταμούς Αώο, Βοϊδομάτη, Άραχθο, Βενέτικο και στον Καλαρύτικο. Ski, snowboard στη Βασιλίτσα, trekking, ορειβασία, αναρρίχηση, mountain bike, εκδρομές ορειβατικού ski στις διάσημες βουνοκορφές της Βόρειας Πίνδου. Ακόμα μπορείτε να ασχοληθείτε με ιππασία, τοξοβολία, atv (all terrain vehicle), διάσχιση φαραγγιού, jeeping και parapente.

Like!
2
MENU